Om Säfsen Logi B&B

Säfsen Logi B&B byggdes 2006 och hade sina första övernattningsgäster den 1 november samma år. Byggnaden är byggd i både trä och sten för en riktigt rustik och rejäl känsla. Inredningen är inspirerad av vårt pensionat vi tidigare drev i Italien och en del av inredningen kommer även därifrån. Rummen är ombonade med egen toalett med dusch eller badkar. På toaletterna hittar ni också härligt doftande och ekologiska toalettprodukter. Alla våra textilier, såsom sängkläder, handdukar och morgonrockar, är ekologiska och härligt mjuka och sköna för en så behaglig upplevelse som möjligt.

De mysiga morgonrockarna och morgontofflorna som finns till alla våra gäster får mer än gärna användas efter ett varmt bad ute i vår badtunna eller i vårt inomhusspa. Oavsett om det är sommar eller vinter kan det vara mysigt att sitta ute med en god dricka – varm eller kall – och njuta av naturen och solnedgångar och därför har alla våra rum brasa på säfsen logibalkonger med en enkel sittgrupp där man kan njuta i lugn och ro. Våra sängar, täcken och kuddar är alla svensktillverkade av bästa kvalité för den bästa komforten. I rummen finns också en vattenkokare och te/kaffe till våra gästers förfogande.

I huset har vi också ett stort och bekvämt allrum med en öppen spis där man kan koppla av med en bok eller kanske spela något spel. Detta är fritt för alla våra gäster att använda.

I anslutning till allrummet finns baren och vår restaurang där vi serverar både frukostbuffé, lättare lunch och ála carte meny på kvällarna. Även i restaurangen finns en stor öppen spis vilket gör den mysig och ombonad. I anslutning till allrummet åt andra hållet finns det ett litet tv-rum och bredvid där ett lekrum för de minsta barnen.

kök på säfsen logiVill man hellre laga sin mat själv finns det ett litet men robust kök med en vedspis, ugn, micro och en kyl/frys som är till för våra gäster. Här finns också en liten sittgrupp med plats för 6 personer.

Från restaurangen kommer man ut i uterummet och ut på terrassen som vi har öppet året runt.  Här har man möjlighet att äta alla sina måltider eller kanske bara ta en kopp varm choklad och njuta av fantastiska solnedgångar över Säfssjön.

På vår terrass har vi en stor grill där vi ofta erbjuder bbq-buffé både på sommaren och vintern. Vi tänder också gärna vår brasa som finns i mitten på terrassen och vintertid har vi många fällar och plädar att varma sig extra med. Här samlas både vi och våra gäster och det grillas både korv och marshmallows året om. Det är inte så sällan heller att Alfredo plockar fram gitarren och det blir lite mysig sång vilket är något som brukar vara väldigt uppskattat av våra gäster.

Lite längre bort i trädgården, en bit ifrån strandkanten, har vi vår bastu och våra vedeldade badtunnor. Här får det plats 6 personer i varje tunna och antingen kan man boka dom per timme om man vill vara för sig själv eller så är det grill på säfsen logibara att hoppa i när de är igång och de inte är bokade av någon annan. Det gäller detsamma för bastun som för övrigt rymmer ca10 personer. Vill man ha dryck och enklare tilltugg i anslutning till bad eller bastu ges den möjligheten i vår lilla stuga som ligger intill.

Vill man hellre bada inomhus har vi ett bubbelspa med plats för ca 8 personer och en mysig relaxavdelning med bekväma soffor och fåtöljer. Man kan boka hela avdelningen och även här finns möjlighet att få dricka och enklare tilltugg serverat.

I vår trädgård har vi flera ”rum” och olika avdelningar med mysiga sittgrupper där man kan få lugna och avkopplande stunder, själv eller tillsammans med sitt sällskap. Bredvid vårt växthus har vi en japansk trädgård med mysiga liggfåtöljer i rotting och där du soliga dagar kan njuta av de värmande solstrålarna hela dagen. Bakom vår lilla lada har vi barnens lekplats. Här finns gungor, rutschkana, klätterställningar och andra roliga aktiviteter för våra minsta gäster.

Säfsen Logi B&B  välkomnar er alla att njuta av både miljö, mat och fantastiska omgivningar.